diumenge, 11 de gener del 2009

GAZA

paraules incomprensibles
textes illegibles
llums i silencis compartits per la pau,
ahir a figueres

5 comentaris:

romanidemata ha dit...

he publicat això al meu bloc Generació... als blocs de mésVilaWeb :

bàrbars
divendres, 9 de gener de 2009 | 18:19h

Com diu un publicista, qui torna la bufetada no es culpable...

Com pot ser culpable un poble que es resisteix, des dels anys 40 a invasions de bàrbars?

Invasions de territori via compra o espoli de propietats legítimes, destrucció de documents de dret de propietat. Reduint a guetos els nuclis de població no pura, apartant expressament la població del drets més fonamentals, marginant a incivilització, privant de moviment i desenvolupament. No els queda cap més recurs que tornar la bufetada.

Invasions amb rostre de disseny, assentaments arquitectònicament confortables en contrast amb habitatges en ciment en brut, sense polir i una estètica clara de subdesenvolupament. Brutícia.

Invasions des de l'autobús on es transporten a actuar els joves amb ray-ban i iPot, que es disposen amb els uniformes a transformar-se en militars. Preparats per entrar en els carros de combat i començar les massacres, com aquell que s'en va el cap de setmana a divertir-se, al camp de tir de Gaza, per ordre de l'estat legitimat per les N.U. en desgreuge pel patiment històric rebut. Història.

Quan deixi d'existir l'estat d'Israel tal com està concebut ara i es concebi com un sol territori a compartir Palestina/Israel o com vulguin dir-li; Immaculat, si volen, amb un parlament conjunt, sense que la religió mediatitzi les persones i la política en quedi lliure, potser llavors en un estat laic, potser hi haurà pau.


*bàrbar
Entre els grecs, originàriament, "no grec", és a dir, estranger, aplicat indistintament als membres d'una civilització desenvolupada (perses, egipcis) o als de pobles primitius (sàrmates, escites, germànics)
de l'enciclopèdia catalana

Jesús M. Tibau ha dit...

com he escrit a les desdefinicions d'aquesta setmana, només puc dir una paraula

zel ha dit...

Poca gent hi havia, pel meu desig...

J.M. ha dit...

Gaza viu terror.

sargantana ha dit...

sense paraules...
no us sembla??
;) pero gracies